2 sep 2017

Vi minner om Oppsal gatefest som arrangeres lørdag 2 September

Vi minner om Oppsal gatefest som arrangeres

lørdag 2 September, se info fra deres arrangemang her:

https://www.facebook.com/events/294126647705252/?acontext=%7B%22ref%22%3A%22106%22%2C%22action_history%22%3A%22null%22%7D

Oppsal Gatefest feirer snart to år og kliner til med den tredje utgave av tidenes snakkis, nemlig Oppsal Gatefest #3! 

Et kulturelt bidrag i bydelen som styrker samholdet og naboskapet, og viser frem lokale talenter. Dette er en glimrende måte å treffe nye og gamle naboer på. Gatefesten arrangeres på dugnad av erfarne arrangører i nærmiljøet. Vi er så heldige med all den frivilligheten vi opplever hvert år, premier til lotteriet fra diverse lokale næringer, diverse utstyr og mer fra lokale aktører og lokale artister i verdensklasse stiller på dugnad osv osv. Vi ønsker å gjøre dette til noe helt spesielt for naboene våre i år også. 

PROGRAM / ARTISTER;
Lørenskog drumline
Slagverkere fra Lørenskog… hva gjør de på Oppsal Gatefest?! Jo, de spiller fletta av oss med et forrykende og trommespill. En perfekt start på arrangementet!
Kl. 13.00 - på plassen

Det Elektriske Korps (DEK)
DEK er et anti-marsjerende, polyrytmisk korps som baserer seg på 5 minutters aspirantperiode og oppladbart grensesnitt. Bli med og vralt rundt i ditt eget nabolag til lyden av din egen tromme!
Kl. 13.00 - på plassen

Zwai Mbula band
Masse energi! Marimba og perkusjon fra det Sørlige Afrika, tradisjonelt blanda med pop, afro jazz og verdensmusikk. Zwai kommer fra townshipen Gugulethu som ligger rett utafor Cape Town i Sør Afrika. Med marimbamusikken som morsmelk utvikler han marimbamusikken og drar det inn i sammenhenger tidligere uhørt.
Kl. 14.00 - Hovedscenen

Lahestan/FNS
Kombinasjonen av effekter, samples, gitarer og elektronikk danner grunnlaget for eksperimentelle og improviserte lydbilder, som utvikler seg til skyggefulle droner og industriell, men subtil elektroakustisk støymusikk. Dette er to solo-prosjekter i én: FNS (Fredrik Ness Sevendal) og Lahestan (Aleksander Haugen).
Kl. 14.30 - Bristepunktet

Klovner i Kampheimveien
Jazzband med lokal Oppsalforankring spiller swingende toner fra barscenen. Det utloves høy gladjazzfaktor gjennom kjente melodier fra gamle legender i korpsmiljøet på Oppsal. Hva har Oppsal og New Orleans til felles? Den som kommer får se! 
Kl. 14.30 - Barscenen

Østensjøvannets venner
Østensjøvannets Venner arbeider for vern og forsvarlig skjøtsel av Østensjøvannet med omkringliggende natur- og kulturlandskap, herunder Østensjø og Abildsø gård.
Kl. 14.30 – Hovedscenen

The Maniac
The Maniac leverer moderne sceneunderholdning med inspirasjon fra gamle fakirdisipliner, ritualer blandet med sirkus og sideshow. Han spiller på balansen mellom eleganse og brutalitet med humor som krydder. Denne mannen har ikke fått sitt navn ved en tilfeldighet – det er rettere sagt velfortjent! Skrekkblandet fryd og god latter.
Kl. 15.00 - Gresset

Mailand
Iørefallende toner i pop- og rocklandskapet, med norske tekster i både lyse og mørke stemninger. Mailand er Endre Hesthagen, Håkon Øynes, Hans Kristian Daviknes, Lars Kristensen og Sondre Ljoså.
Kl. 15.30 – Hovedscenen

So Are We
Denne duoen består av vokalisten Guro Vikingstad og gitaristen Stian Haslie. Låtene befinner seg i et landskap av pop, folk, roots og country med inspirasjon fra artister som bl.a. Ryan Adams, Norah Jones og Melody Gardot. Til gatefesten stiller duoen med fullt band. 
Kl. 16.00 - Hovedscenen

No States
Briljant bordtennis-rock fra den sjelfulle moldenseren Håkon Eriksen. Straks evig høstaktuell med en liten plate på Metronomicon Audio.
Kl. 16.00 - Bristepunktet

Jenny Berger Myhre
På stillferdig og vakkert vis setter Jenny sammen et overraskende puslespill av personlige samtale-fragmenter, feltopptak, gitarskisser og uglelyder. Den nye virkelighetsmusikken!
Kl. 16.30 - Bristepunktet

Mozart med Jesper
I denne konsertforestillingen leder pianist Jesper Holmkvist Svenssen oss inn i Mozarts innholdsrike liv. I tillegg til å få høre utvalgte stykker, vil Svenssen kåsere over den kjente komponistens personlige liv. Med Mozarts brevkorrespondanse som kilde, får vi her et nært kjennskap til både mennesket og komponisten. 
Kl. 16.30 - Barscenen 

Tendo karateoppvisning
Tendo karateklubb skal holde en allsidig oppvisning, fra det tradisjonelle og estetiske, til det mer anvendelige og stilfulle selvforsvar. Vi viser utvikling fra det grunnleggende til det avanserte med kata (mønster) og korte kampsekvenser. 
Kl. 16.30 - Hovedscenen 

Datsrok
Kenneth Korstad Langås spiller harsh noise i garasjen. Hold deg for øra!
Kl. 17.00 - Bristepunktet

Lowestoft
Seksmannsorkesteret Lowestoft spiller engasjerende og fengende musikk, med inspirasjon fra en rekke sjangre, deriblant rock, funk, country og en liten dash folk. Bandet lover å tilfredsstille både øret, hjertet og dansefoten. 
Kl. 17.00 - Hovedscenen

HayeMinol
HayeMinol er fire gutter på 13-14 år fra Oppsal og Bøler. Bandet har allerede mange konserter bak seg og kommer til gatefesten med egenkomponert rock og punk i bagasjen. HeyeMinol er inspirert av band som Jokke & valerntinerne, AC/DC og The Ramones. Og budskapet er: Rocken er ikke død! 
Kl. 17.30 - Hovedscenen

KongSverre
KongSverre har gitt ut fire album og en del singler, og er for tida aktuell med singlene "Paa Maa Faa" og "Låta som jeg aldri trodde jeg skulle skrive". Til Oppsal gatefest kommer han i ensom majestet for å spille gitar og pedalbass mens han synger låter om å våge å gjøre ting i livet, eller om å ikke å våge å gjøre ting, eller om helt andre ting. 
Kl. 18.00 - Barscenen

Burning Tree m/Øyvind Egeland
En altoppslukende strøm av tale og toner, der tekst og musikk går opp i en enhet som bryter grensene mellom sjangere. Forfatter og litteraturviter Øyvind Egeland debuterte med romanen Mørk dans på forlaget Oktober 2014, og Dag Stiberg (My Midnight Creeps, Kitchie Kitchie Ki Me O, Now we've got members, Trollfest) på Saksofon og elektronikk.
Kl. 19.00 - Barscenen

Gun Street Girls
Med tredelt vokal og samstemt band boltrer Gun Street Girls seg i Tom Waits’ skranglete låtunivers. Sjelden har vel historier om drap, fyll og hor blitt fremført mer fløyelsmykt.
Kl. 20.00 - Barscenen

HOTBOX
En serie på korte konserter i en personbil. Publikum inni og artisten utafor. Morten Minothi Kristiansen og Kenneth Korstad Langås klemmer vannet ut av sine elektroniske lyd-duppeditter. Volumet på full guffe. Revitaliserende eksplosjoner av sonisk raseri!
ØREPROPPER DELES UT.
Kl. 20.30 - pop up-konsert i bil!

Hans Martin Austestad
Hans Martin synger og spiller flere instrumenter, med musikk som nikker imot melodiøs gammelpop og visesang, rock og bluegrass. Det er humor, vemod, politikk, tull og alvor. Og alt er på norsk. 
Kl. 21.00 - Barscenen

Partypuffs 
Gatefestens siste band ut lover å lage god stemning i barområdet. Partybandet Partypuffs spiller kjente slagere som spenner fra jazz til disco. Det hele anført av en crooner av ypperste klasse. 
Kl. 21.30 - Barscenen


PROGRAM / AKTIVITETER;

Brettspillskaping (Kl 13.30-18.00) 
Bli med og lag brettspill med brettspillskaper Joachim Heise. Aktiviteten er åpen for alle som er interessert. Du får materialer, tips og veiledning underveis, og kan ta med mesterverket ditt hjem etterpå.

Sjakkturnering (kl 14.00-16.00)
Bli med på årets koseligste og mest uhøytidelige sjakkturnering. Det blir klasser for både barn og voksne, uansett nivå. Alle barn som deltar får medalje. 
På grunn av plassbegrensninger er det påmelding til silje.bjerke@gmail.com. Meld deg på tidlig for å være sikret plass!

Fotokonkurranse #HeisannOppsal (Kl 13.00 – 17.00)
Knips et øyeblikk fra Oppsal: Folk, katter, hunder, gamle mennesker, unge mennesker, bygninger, situasjoner, lekeplasser, lys, mørke, biler, sykler og alt annet som befinner seg i nærområdet kan sendes inn som bidrag. Alle bildene printes ut og henges opp fortløpende mens gatefesten pågår. Til sammen blir det fotoutstillingen Heisann Oppsal! De fem sterkeste bidragene, som vår eminente fotojury plukker ut, blir printet i et større format og på skikkelig fotopapir.

Bildene må være tatt under gatefesten mellom klokka 13 og 17, og sendes inn til
heisannoppsal@oppsalgatefest.no. 

Oppsal kunsthall (kl 13.00-18.00) 
Oppsal kunsthall presenterer kortreist, lokalprodusert kunst i garasjeformat. Årets utstilling er en Åpen Salong, så her er det duket for en god blanding av ulike kunstneriske uttrykk. 

Norsk Radiohistorisk forening
Norsk Radiohistorisk Forening kommer på gatefesten og har med seg et par gamle radioer og viser deg hvordan du kan fortsette å bruke din gamle haug med DAB. Så selv om FM DABber av, så trenger ikke vi å kaste radioen for dét!
www.nrhf.no/index.php 

Oppsal renseri
Har du hull i buksa di kan du ta den med å få den fiksa på gatefesten, der og da! (Ta med skift...) Oppsal Renseri stiller med symaskin, nål og tråd!

Sirkusskole (kl 13.00 – 17.00)
Sirkuslekeplass for alle. Kom og lek og prøv deg på sirkusaktiviteter. Sirkuskunst utfordrer din balanse, motorikk og reaksjonsevne – og så er det kjempemorsomt! Etthjulssykkel, sirkusstylter, sjong-lering, gå på line, kast med klovnehatter og mye mer.


Oppsal Gatefest er den tredje i rekken av det vi aner vil bli mange gatefester i årene som kommer. 2. september er starten på både årets andre semester og et nytt skoleår, og vi marker avlsutningen av sommern med et eventyrlig smell! Oppsal Gatefest engasjerer både eksterne, men først og fremst lokale aktører for en opplevelse som skal appellere til alle aldersgrupper, og til et bredt spekter av interesser. Arrangementet er et åpent arrangement.

Hilsen komiteen

Sammen er vi dynamitt!